nieuws

Van Eerd: Minimaal 100 Foodmarkt City’s

Formules 3945

Van Eerd: Minimaal 100 Foodmarkt City’s
Foto: Jan Willem van Vliet

AMSTERDAM – Frits van Eerd wil de komende jaren minimaal 100 vestigingen van Foodmarkt City by Jumbo openen.

Die ambitie sprak de Jumbo-directeur afgelopen week uit op vastgoedbeurs Provada. Hij nodigde daarom vastgoedmensen uit om met geschikte locaties op de proppen te komen. ‘U bent van harte welkom.’ Van Eerd zei dat Jumbo zijn pijlen richt op vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, omdat de supermarktketen daar ondervertegenwoordigd is.

Den Bosch had al open moeten zijn

De Foodmarkt City in Den Bosch had volgens Van Eerd al geopend moeten zijn, maar dat gaat later dit jaar gebeuren. Bij de uitrol hikt Jumbo met name aan tegen de vergunningen. Voor een Foodmarkt City is zowel een supermarkt- als horecavergunning nodig en ook in dat proces heeft Jumbo de steun van de vastgoedbranche nodig. Ook de uitrol van Foodmarkten gaat Van Eerd blijkbaar niet snel genoeg. ‘We hebben helaas nog maar drie Foodmarkten, de vierde opent waarschijnlijk in het voorjaar in Leidsche Rijn (Utrecht, red.).’

Marktaandeel eind dit jaar dichtbij 20 procent

Daarnaast haalde Van Eerd het marktaandeel aan. Dat was in 2016 18,4 procent en volgens de Jumbo-
directeur zal dat eind 2017 bijna 20 procent bedragen.

Reageer op dit artikel