nieuws

Plus plaatst suikermeter bij ontbijtgranen

Formules 3130

Plus plaatst suikermeter bij ontbijtgranen

UTRECHT – Plus plaatst een suikermeter bij de ontbijtgranen. De consument kan met dit hulpmiddel bewustere keuzes maken.

Plus zet in op verantwoord ontbijten en heeft ook de productsamenstelling van een aantal Plus ontbijtgranen verbeterd.

Schapcommunicatie met kleuren

Bij de schapcommunicatie is voortaan voor de klant eenvoudig te zien in welke categorie het favoriete ontbijtproduct valt. Blauw staat voor 0-16 gram suiker, geel voor 16,1-22 gram suiker en oranje voor meer dan 22 gram suiker. Al eerder introduceerde Plus als eerste keten een caloriemeter voor frisdranken en een vezelmeter voor het brood.

Productsamenstelling verbeterd

Op productniveau vindt ook een aantal veranderingen plaats. Zo is de productsamenstelling van de Plus Krokante muesli’s verbeterd. Ook zijn de vrolijke figuren en letters van een aantal verpakkingen van minder gezonde ontbijtproducten gehaald. Het gaat om Plus Choco Jumpers en Plus Honing Ringos van 300 gram. Hiermee hoopt de keten de jonge consument te helpen gezonder te kiezen en te laten eten.

Partner Nationaal Schoolontbijt

Om het belang van een goed ontbijt verder te promoten is Plus – samen met een aantal andere Superunieleden – partner geworden van het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, van 6 tot en met 10 november 2017, ontvangen zo’n 2.800 basisscholen gezonde ontbijtpakketten en lesmateriaal op school om zo ruim 560.000 kinderen bewust te maken van een goed ontbijt.

Reageer op dit artikel