nieuws

Lion Capital wil Hema verkopen

Formules 2200

Lion Capital wil Hema verkopen

AMSTERDAM – Eigenaar Lion Capital wil af van Hema.

Volgens De Telegraaf is het investeringsbedrijf de markt voor een verkoop of beursgang aan het aftasten. De krant haalt zakenbankiers en bronnen binnen Hema aan.

Rond de zomer gesprekken

Een adviseur bij bedrijfsverkopen en beursgangen aan de Zuidas verwacht ‘rond de zomer’ een uitnodiging aan zakenbankiers, advocaten en communicatiestrategen om met voorstellen te komen over hoe een transactie vorm te geven.

Verkoop in 2018

Die is dan waarschijnlijk pas in 2018 aan de orde, aldus De Telegraaf. Er is ook nog geen keus gemaakt voor ofwel een beursgang van de Hema, ofwel een onderhandse verkoop. Wel zou dat laatste om praktische redenen de voorkeur van Lion Capital hebben. Een derde scenario, mocht plan A of B mislukken, is het aan boord halen van extra nieuwe aandeelhouders zodat Lion Capital zijn belang kan verkleinen.

Hema zelf verwijst naar een eerdere uitspraak van topman Tjeerd Jegen. ‘Het is aan aandeelhouder Lion Capital om te bepalen wanneer het bedrijf verkocht wordt. Iedereen weet dat dit gaat gebeuren. Ik focus me op de omzet en de marge en ik ben heel blij met de huidige cijfers.’ Lion Capital heeft nog niet op de geruchten gereageerd.

 

Reageer op dit artikel