nieuws

Lidl steunt 400 buurtprojecten

Formules 5549

Lidl steunt 400 buurtprojecten

HUIZEN – Met de actie ‘Lidl helpt lokaal’ gaat de discounter lokale initiatieven ondersteunen, die bijdragen aan een betere en gezondere buurt.

Voor ieder filiaal is er een bedrag van €1000 beschikbaar om te besteden aan een goed initiatief in de buurt. Klanten kunnen suggesties indienen.

Lidl helpt lokaal

Met ‘Lidl helpt lokaal’ bedankt de supermarkt haar klanten omdat ze al jaren voor de winkel kiezen. Daarom is er aandacht voor goede initiatieven in de buurt. ‘Alle mogelijkheden staan open. Denk aan het opknappen van het speeltuintje in de buurt, het organiseren van een sportieve activiteit voor kinderen, het verzorgen van een leuke dag voor ouderen of een opruimactie voor een schonere buurt. Als de buurtbewoners er blij van worden, draagt Lidl graag een steentje bij’, aldus de keten in een persbericht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

‘Wij vinden het prachtig om de wensen van onze klanten waar te kunnen maken’, zegt Marlijn Simons-Somhorst, Manager Corporate Responsibility & Relations. ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het dna van onze organisatie. Naast energiezuinige filialen, duurzame en biologische producten en goede zorg voor onze medewerkers bieden wij onze klanten graag de helpende hand.’

Twintig jarig jubileum

De actie wordt gestart in verband met het twintig-jarig jubileum dat de keten dit jaar viert. In 1997 opende Lidl haar eerste winkels in Nederland. In twintig jaar groeide het aantal winkels uit tot 412 filialen.  ‘Dankzij de spreiding door het hele land staat de supermarkt midden in de maatschappij en is Lidl al 20 jaar betrokken bij vele maatschappelijke projecten. Zo kunnen Lidl-klanten hun statiegeld doneren aan de Voedselbank, wat in twee jaar tijd al € 1 miljoen heeft opgeleverd’, aldus Lidl.

Aanmelden voor het initiatief kan vanaf 3 juli via www.lidl.nl.

Reageer op dit artikel