nieuws

Kolk: Gezonde initiatieven AH in arme wijken

Formules 1425

Kolk: Gezonde initiatieven AH in arme wijken

UTRECHT – Albert Heijn wil met verschillende instanties rond de tafel om gezonde initiatieven op te zetten in armoedewijken.

‘Gezonder eten moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met meer dan 900 winkels in Nederland willen wij daarin graag een rol spelen, ook in buurten waar minder te besteden is. We gaan daarom graag met JOGG (jongeren op gezond gewicht, red.) en lokale gemeenten aan de slag om gezonde initiatieven op te zetten in armoedewijken’, zegt AH-topman Wouter Kolk.

AH wil gezonde voeding beter bereikbaar maken

Kolk zei dit naar aanleiding van een ontmoeting vrijdag met staatssecretaris Jetta Klijnsma. De politica en de AH-topman troffen elkaar in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Naast de inzet van Wajongers kwam ook het onderwerp armoedebestrijding ter sprake. Albert Heijn wil zich meer gaan inzetten om gezonde voeding beter bereikbaar te maken voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Klijnsma en Kolk spraken elkaar eerder over dit onderwerp in het TV programma Jinek.

Samenwerking met JOGG

Albert Heijn stapte in 2012 samen met Unilever, FrieslandCampina, cateraar Albron en zorgverzekeraar Zilveren Kruis in JOGG. Het gaat om een project, in samenwerking met overheden, die tot doel heeft jongeren meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. ‘Het gaat erom dat jongeren worden verleid gezonde keuzes te maken’, zei ambassadeur Paul Rosenmöller van JOGG in 2012. ‘De bedrijven geven hun kennis, hun netwerk en hun communicatiekracht.’

Reageer op dit artikel