nieuws

Jumbo zet elektrische bezorgbus in

Formules 2496

Jumbo zet elektrische bezorgbus in

VEGHEL – Jumbo is dinsdag gestart met het bezorgen van boodschappen in elektrische bezorgauto’s.

Deze zogeheten Street Scooter wordt eerst ingezet in Groningen. Vanaf volgende week rijden de elektrische bezorgauto’s ook in Utrecht. ‘De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit en het klimaat’, zegt Jumbo.

Minder belastend voor milieu

Roy van Keulen, directeur Online: ‘Bij alles wat we doen, willen we het makkelijker en beter maken voor klanten. En vragen we ons af of het minder belastend kan voor het milieu. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto’s.’

Jumbo Euroborg Groningen

De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Jumbo gaat de bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

Reageer op dit artikel