nieuws

Jumbo wil leveren aan 600 zorginstellingen

Formules 4499

Jumbo wil leveren aan 600 zorginstellingen

VEGHEL – Jumbo wil in de toekomst via Intrakoop de wekelijkse boodschappen leveren aan 600 zorginstellingen. Er wordt ook een op de zorg gericht assortiment ontwikkeld.

De boodschappen worden vanuit de lokale Jumbo-supermarkt bezorgd. Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie in de zorg.

Lunet Zorg maakt gebruik van service

Bij Intrakoop zijn 600 zorginstellingen aangesloten. Deze instellingen tellen in Nederland in totaal circa 7000 locaties. Lunet Zorg is de eerste zorginstelling die via Intrakoop gebruik maakt van de bezorgservice van Jumbo. ‘We bezorgen nu bij ruim 100 woongroepen van Lunet Zorg’, laat woordvoerder Mariska Bergmans namens Jumbo weten. ‘Alle leden van Intrakoop, die behoefte hebben aan het inkopen van levensmiddelen via Jumbo kunnen in de toekomst profiteren van de samenwerking. We zullen de bezorgservice gefaseerd uitrollen. Op termijn is het de ambitie om op 600 instellingen uit te komen.’

Op zorg gericht assortiment

In de uitbreiding van haar zakelijke bezorgservice heeft Jumbo speciale aandacht voor de gezondheidszorg. ‘Onze producten worden lokaal uitgeleverd door de winkels, waarbij een vertrouwde bezorger die bekend is met de zorginstelling de producten tot in de keuken bezorgt’, zegt Roy van Keulen, Directeur Online bij Jumbo. ‘Zo bouwen we aan persoonlijke relaties, om cliënten in de zorg de beste service te kunnen bieden. De komende tijd gaan we ook een specifiek op de zorg gericht assortiment ontwikkelen, met onder andere medische producten en professionele schoonmaakproducten. Zo willen we onze positie in deze sector verder versterken. Ook daarbij maken we gebruik van de kennis van Intrakoop.’

Extra ledenvoordeel

Zorgmedewerkers kunnen in een gepersonaliseerde online omgeving hun boodschappen bestellen en hebben hierbij keuze uit het online supermarktassortiment. Net als in de winkels geldt volgens Van Keulen online Jumbo’s laagste prijsgarantie en de Intrakoop-leden profiteren van extra ledenvoordeel.

Vaste bezorger voor Intrakoop-lid

Jumbo streeft naar een vaste bezorger voor ieder Intrakoop-lid. Dit creëert rust en vertrouwen. Ook beschikt iedere bezorger over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). ‘Dit soort belangrijke details maakt deze toplossing écht ‘zorg proof’,’ aldus Frank Kaptein, directeur bij Intrakoop. ‘De verschillen tussen individuele zorginstellingen worden steeds groter. Dat vraagt om inkoopoplossingen op maat. Onze samenwerking met Jumbo maakt het mogelijk om ook op kleine schaal voordelig levensmiddelen van hoge kwaliteit in te kopen, die aansluiten bij de wensen van de cliënt.’ De zakelijke bestelomgeving heeft als voordeel dat de bestelling achteraf op rekening kan worden betaald.

Lunet Zorg denkt mee

Intrakoop en Jumbo hebben met Lunet Zorg goed gekeken naar een optimale dienstverlening. Samen hebben zij in kaart gebracht wat de specifieke behoeften in de zorg zijn. Zo zijn er goede afspraken gemaakt over de regels waaraan bezorgers zich op de terreinen van Lunet Zorg houden. Omdat het om kwetsbare cliënten gaat wordt ook van elke bezorger verlangd dat deze over een VOG beschikt. Lunet Zorg werkt mee om te kijken hoe ze hun zorgteams en daarmee ook hun cliënten zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen bij de inkoop van levensmiddelen.

Reageer op dit artikel