nieuws

Jumbo laat super in Winsum lopen

Formules 3304

Jumbo laat super in Winsum lopen

Winsum – Er komt geen Jumbo-supermarkt in het Groningse Winsum.

Het supermarktbedrijf ziet uiteindelijk af van een vestiging aan het Boogplein in Winsum, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Door de afzegging van Jumbo ziet projectontwikkelaar DSW geen heil meer in de ontwikkeling van een plan voor het Boogplein in Winsum.

Onvoldoende draagvlak

Jumbo had wel de intentie om zich aan het Boogplein te vestigen, maar zag uiteindelijk te weinig ruimtelijke voordelen om ten opzichte van concurrent Albert Heijn (een winkel van franchiser Erik Banus) de voorkeur van de klant de krijgen. Jumbo ziet om die reden onvoldoende draagvlak om aan het Boogplein een succesvolle supermarkt te exploiteren.

Lidl wilde ook niet

DSW probeerde eerder  Lidl naar het Boogplein te halen, maar die supermarktorganisatie haakte af omdat ze niet uitkwamen met het gewenste aantal vierkante meters winkeloppervlak. Ook is geprobeerd de Spar supermarkt in Winsum naar het Boogplein te verhuizen, maar daarmee ging het Spar-concern niet akkoord.

 

 

Reageer op dit artikel