nieuws

Jumbo Kooistra in zee met De Buren

Formules 2251

Jumbo Kooistra in zee met De Buren

BOLSWARD – Jumbo Kooistra heeft naast zijn supermarkt in Bolsward een onbemand afhaalpunt van De Buren geplaatst.

Kooistra, die 9 Jumbo-supermarkten in Friesland runt,  wil naar eigen zeggen met het onbemande afhaalpunt extra service bieden aan zijn klanten. De kluizen zijn in eerste instantie bedoeld voor het afhalen van online aankopen. De Buren werkt hiervoor samen met meerdere pakketdiensten zoals DHL.

Ook bemand pick-up point

Het afhaalpunt van de Buren is te vinden bij het inzamelpunt naast Tsjoch & mear. Kooistra beschikt hier ook al over een eigen bemand pick-up point waar klanten hun online bestelde boodschappen kunnen afhalen. De ondernemer en de Buren gaan onderzoeken of deze boodschappen ook uit de kluisjes van de Buren kunnen worden opgehaald. ‘We zijn continu bezig om onze winkels te innoveren en onze dienstverlening uit te breiden. Een afhaalpunt is hier een voorbeeld van. Met het toevoegen van deze dienst kunnen de consumenten uit Bolsward en omstreken op één locatie terecht voor zowel de boodschappen van Jumbo Kooistra als de online aankopen’.

Afhaalpunten populair

De Buren, naar eigen zeggen marktleider,  heeft de ambitie om haar huidige landelijke netwerk sterk uit te breiden. Directeur Robin Dragstra: ‘Momenteel bouwen we samen met partners zoals Jumbo aan een netwerk van afhaalpunten die allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kan worden benut, zodat de consument niet meer 4 of 5 verschillende locaties moet bezoeken voor het afhalen van de online aankopen. In onze filosofie moeten afhaalpunten lokaal verankerd zijn en waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een landelijk dekkend netwerk. Denk hierbij aan de lokale apotheek die herhaalmedicatie gaat uitleveren via onze kluisjes’.

 

Reageer op dit artikel