nieuws

Jumbo en Lidl bij nieuw Cambuur-stadion

Formules 2516

Jumbo en Lidl bij nieuw Cambuur-stadion

LEEUWARDEN – Jumbo en Lidl openen een supermarkt bij het nieuw te bouwen stadion van voetbalclub Cambuur in Leeuwarden.

Bij het stadion (15.000 zitplaatsen) komt ook 22.000 vierkante meter winkeloppervlak. Hier is volgens de Leeuwarder Courant plaats voor onder meer een Jumbo en een Lidl. De krant beweert dat om die reden vestigingen van de formules elders in de stad worden gesloten.

Ook plaats voor Mc Donald’s

Naast de supermarkten zal er ook een vestiging van Mc Donald’s worden geopend. De plannen voor het nieuwe stadion werden dinsdagmiddag gepresenteerd door Cambuur, de gemeente, de aannemer en ontwikkelaar Wijckerveste. De gemeente Leeuwarden wil €4,5 miljoen bijdragen voor de ontwikkeling van het gebied.

Stadion volledig energieneutraal

Aannemer Dijkstra Draisma wil het nieuwe Cambuurstadion volledig energieneutraal maken. Een primeur voor Nederland, volgens Cambuur-directeur Biense Dijkstra. Bij het stadion wordt een put geboord voor geothermie. Deze levert 15 megawatt op, genoeg om duizenden woningen te verwarmen en energie voor het stadion te leveren. SC Cambuur hoopt in 2020 te verhuizen naar het nieuwe onderkomen.

Reageer op dit artikel