nieuws

Hoogste punt Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn

Formules 6411

Hoogste punt Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn
Jumbo Foodmarkt bereikt hoogste punt. Foto: Facebook/Leidsche Rijn Centrum

UTRECHT/LEIDSCHE RIJN – De bouw van een Jumbo Foodmarkt in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn vordert gestaag. Maandag is het hoogste punt bereikt.

Het bereiken van het hoogste punt was voor wethouder Kees Geldof reden om maandag het topje van de gevel van de Jumbo Foodmarkt te onthullen. Dit meldt de Utrechtse Internet Courant (UIC). Geldof zei in zijn toespraak dat hij het bereiken van het hoogste punt een feestje waard vond. Dat werd ingewijd door het laten zakken van een Jumbo-geel spandoek met de tekst ‘Hallo Leidsche Rijn Centrum’. ‘Dit wordt een levendig gebied waar mensen leuk kunnen uitgaan, winkelen, wonen en werken’, aldus de wethouder.

Jumbo Foodmarkt eind dit jaar open

Inmiddels wordt er al tien jaar gewerkt aan wat het tweede stadscentrum van Utrecht moet worden. De oplevering lijkt in zicht nu steigers worden verwijderd. Eerder is gemeld dat de Jumbo Foodmarkt, die de grootse van Nederland moet worden, eind dit jaar opent. De eerste plannen voor de Foodmarkt werden april 2015 bekend gemaakt.

Crisis gooide roet in het eten

Bij de ontwikkeling van de plannen was nog het idee dat er in plaats van de Jumbo Foodmarkt een vestiging van V&D zou komen. De crisis en het faillissement van de warenhuisketen zetten een streep door die plannen. ‘We hebben moeilijke tijden meegemaakt, vanaf het begin af aan al, toen de economie instortte. De retailmarkt begint gelukkig weer op te krabbelen: we tekenen veel contracten en ook de woningen gaan er als warme broodjes uit’, aldus Jaco Plompen van aannemer Dura Vermeer tegen de UIC.

Grote ketens

Naast de Jumbo Foodmarkt komen er vestigingen van grote retailketens in het centrum, zoals H&M, Ici Paris XL, Kruidvat, Mango, Vero Moda en Only. Ook worden ruimtes opgevuld met horeca en lokale ondernemers zoals een kapper.

Reageer op dit artikel