nieuws

‘Grote invloed bol.com op IT van AH.nl’

Formules 3981

‘Grote invloed bol.com op IT van AH.nl’

ZAANDAM – De IT bij AH.nl is helemaal veranderd door de invloed van bol.com.

Dat zegt afzwaaiend topman Daniel Ropers van bol.com in een interview met het Financieele Dagblad. ‘Ahold Delhaize heeft ons altijd geholpen. En wij hebben bij Ahold Delhaize achter de schermen veel kunnen toevoegen. De IT bij AH.nl is bijvoorbeeld helemaal veranderd. Maar er lopen nu ook veel Ahold Delhaize-managers rond die willen leren hoe wij werken met autonome teams, waardoor wij geen zware managementlagen nodig hebben’, zegt Ropers.

Gallisch dorpje voor Ahold Delhaize

Ropers is na de verkoop van bol.com in 2012 vijf jaar blijven werken bij het concern. Dat is volgens hem uitzonderlijk. ‘Alle managementboeken zeggen: Als je een Gallisch dorpje gaat kopen, moet je ze geen onderdeel maken  van het Romeinse Rijk. Wij hebben altijd veel steun gehad en open gesprekken gevoerd met het bestuur van Ahold Delhaize. We konden op onze manier blijven werken. Dat is knap van hen, want het is moeilijk om twee verschillende dominante logica’s in een bedrijf te laten bestaan.’

Operationeel directeur opvolger

Daniel Ropers vertrekt per 1 oktober om iets anders te gaan doen. Hij wordt opgevolgd door huidig operationeel directeur Huub Vermeulen. Ropers stond in 1998 aan de wieg van Bol.com en is sindsdien verbonden aan het bedrijf. Hij heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan als topman bij de wetenschappelijke uitgeversgroep Springer Nature. Naast Vermeulen bestaat de directie van Ahold Delhaize-dochter Bol.com straks uit Gert-Jan Janssen, Jurrie van Rooijen, Margaret Versteden en Patrick Wauters.

Reageer op dit artikel