nieuws

Cao distributiecentra Albert Heijn is rond

Formules 987

Cao distributiecentra Albert Heijn is rond

ZAANDAM – De leden van vakbond CNV hebben ingestemd met een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn.

Daarmee zijn de afgesproken arbeidsvoorwaarden en loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar een feit. Volgens AH geldt de cao meteen voor alle betreffende medewerkers, ook die geen lid van een bond zijn.

FNV heeft niet getekend

Collega-bond FNV heeft niet getekend. Die gaf onlangs nog aan door te gaan met het opzetten van werkonderbrekingen. FNV eiste meer loonsverhoging en was het er bovendien niet mee eens dat enkele bepalingen uit de vorige cao zouden worden geschrapt.

Geen gesprekken meer met bond

AH hoopt dat FNV zich nog bij de nieuwe cao aansluit. Maar er worden geen gesprekken meer met die bond gevoerd. FNV was volgens de super zelf van de onderhandelingstafel weggelopen. De acties van FNV’ers zouden verder vrij kleinschalig zijn. ‘De bevoorrading van de winkels lijdt er niet onder.’

Tussenbanen met opleidingsbudget

Ook CNV vindt overigens dat de afgesproken loonsverhoging een tegenvaller is. ‘Wij gingen voor meer’, erkent CNV-bestuurder Martijn den Heijer. Maar in combinatie met andere punten staat hij toch achter het eerder bereikte onderhandelingsresultaat. Zo heeft AH ingestemd met een voorstel voor tussenbanen met persoonlijk opleidingsbudget.

150 banen met jaarcontract

Concreet betekent dit dat er voor 150 uitzendfuncties de komende twee jaar 150 banen met een jaarcontract komen, legt Den Heijer uit. Bij goed functioneren wordt dat jaarcontract met drie jaar verlengd. Daarbovenop krijgen deze medewerkers een persoonlijk budget voor scholing van 300 euro per jaar. De cao voor de distributiecentra heeft betrekking op ongeveer 4500 mensen.

Reageer op dit artikel