nieuws

Beej Benders in zee met HAS

Formules 1381

Beej Benders in zee met HAS

VENLO – Beej Benders gaat fungeren als een laboratorium voor het ontwikkelen van foodconcepten door studenten van HAS Hogeschool.

Dit initiatief is het gevolg van een partnerschap tussen beide partijen. Beej Benders is het tachtigste partnerbedrijf van de HAS in Venlo.  ‘Beej Benders fungeert straks als co-creatie platform en living lab voor foodconcepten van studenten’, meldt vestigingsdirecteur Frans van Leijden van de HAS.

Beej Benders sluit aan bij de opleiding

Studenten krijgen op de winkelvloer de mogelijkheid nieuwe foodconcepten te ontwikkelen, te testen en consumentenonderzoek uit te voeren. ‘Beej Benders sluit goed aan bij onze opleiding Food Innovation. Deze opleiding wordt zowel op onze locatie in Den Bosch als in Venlo aangeboden en in Venlo richten we ons vooral op freshfood-concepten. Beej Benders is hiervoor de perfecte proeftuin’, aldus Van Leijden.

Versmarkt, eetplein en restaurant

Beej Benders is opgezet door Plus-ondernemer Geert Benders. De winkel zit in het centrum van Venlo en is sinds november 2016 open. De winkel bestaat uit verschillende onderdelen: een versmarkt, eetplein en restaurant. Beej Benders koopt zoveel mogelijk direct in bij de boer, teler of producent en maakt verder zoveel mogelijk zelf. Eind mei werd duidelijk dat Beej Benders gaat uitbreiden.

Reageer op dit artikel