nieuws

Analist tipt aandeel Ahold Delhaize

Formules 4238

Analist tipt aandeel Ahold Delhaize

AMSTERDAM – De komende twaalf maanden zit er opwaarts potentieel in het aandeel Ahold Delhaize.

Dat stelt analist Jim Tehupuring in de aanloop naar de Hollandse Aandelenavond op maandag 3 juli. Tijdens die avond zullen zes zogenoemde meester-analisten, waaronder Tehupuring, hun favoriete Nederlandse aandelen presenteren. De bijeenkomst is een initiatief van BNP Paribas en IEX.

Ahold zit in perfect storm

Volgens de expert zit Ahold Delhaize in een, zoals hij het noemt, perfect storm. ‘Zo’n beetje alles zit tegen. Ze hebben last van een dalende omzet, stijgende lonen in de VS en ook nog een dalende dollar. Daarnaast speelt in de sector ook nog van alles. Zo is daar natuurlijk de overname van Whole Foods door Amazon, waarin beleggers een geduchte concurrent zien ontstaan. Daarnaast zetten ook prijsvechters als Aldi voet aan wal in de VS. Al met al is er dus veel onzekerheid rondom het aandeel Ahold Delhaize’, zegt hij tegen iex.nl.

Impact overname Whole Foods overschat

Desalniettemin is Tehupuring hoopvol. Hij noemt de bezorgdheid zelfs overtrokken. ‘Ahold is nog steeds een sterk bedrijf. De prijzen zullen weer gaan stijgen en ten tweede beweegt de euro/dollar altijd. Ik verwacht dat de dollar weer aan kracht zal winnen.’ Met name de impact van de overname van Whole Foods door Amazon wordt volgens hem overschat. ‘Whole Foods is veel meer gericht op organic food en de bewuste consument. In Nederland kennen we in dat segment Marqt, een keten die zich vooral richt op de jonge, hippe consument in de steden. Dat is het topsegment, en helemaal onderaan heb je prijsvechters als Aldi. Ahold Delhaize heeft van beide niet veel te vrezen, omdat Ahold vooral in een breed middensegment opereert.’

Buy-on-the-dip

Ook gaat hij in op de waardering van het aandeel. ‘Ahold heeft een koers-winstverhouding van 13, terwijl het gemiddelde in de sector 16 is. Daarnaast stijgt de vrije kasstroom en is er dus meer ruimte om het dividend op te laten lopen. Als je het zo bekijkt, vind ik Ahold nu een koopje. Het zal niet snel van €17 naar €40 stijgen, maar het is wel een mooie, stabiele belegging. Ik vind dit een typische buy on the dip-kans. Want als je kijkt naar wat er werkelijk aan de hand is, dan denk ik dat de huidige beurskoers niet de reële waarde van Ahold reflecteert.’

Reageer op dit artikel