nieuws

Aldi start afbakconcept in Drachten

Formules 4221

DRACHTEN – Aldi Nederland is woensdag 21 juni in Drachten begonnen met het afbakken van brood in de winkel.

Aldi start afbakconcept in Drachten

De discounter opende die dag een nieuw filiaal in de Friese plaats. In dit filiaal lanceert Aldi Nederland voor het eerst een concept waarbij brood zichtbaar voor de klant wordt afgebakken in de winkel. Distrifood meldde eind maart dat Aldi Drachten op de nominatie stond om als eerste binnen de Aldi-formule te beginnen met afbakken in de winkel.

Bake-off landelijk uitrollen

Het is te verwachten dat Aldi het concept in nieuw te openen winkels ook introduceert. Eind mei bevestigde Aldi in Distrifood dat het de bake-off landelijk gaat uitrollen. ‘Alle nieuwe winkels en relocaties worden met de nieuwe formule-uitgangspunten uitgerust en bake-off is daar een onderdeel van’, zei Aldi-woordvoerder Laetitia Gruwel destijds.

Aldi werkt aan energie-efficiëntie

In Drachten introduceert Aldi ook een aantal elementen op het gebied van energie-efficiëntie. ‘De winkel in Drachten is voor 95 procent het Nederlandse standaardmodel voor nieuw te bouwen Aldi-filialen. Als het gaat om energie-efficiëntie worden toekomstige winkels dus gebaseerd op dezelfde uitgangspunten. Dit betekent overigens niet dat Aldi stopt met innoveren. Zo zijn wij momenteel bezig om de lekkage van koudemiddelen verder terug te dringen’, zegt Gruwel tegen duurzaambedrijfsleven.nl. Zo bevat de winkel uitsluitend led-verlichting, worden de lampen automatisch aangestuurd en wordt de supermarkt volledig verwarmd met teruggewonnen warmte uit het koelproces.

Reageer op dit artikel