nieuws

Aldi verkoopt zowel Heineken als Amstel

Formules 12138

Aldi verkoopt zowel Heineken als Amstel

CULEMBORG- Discounter Aldi verkoopt zowel de merken Heineken als Amstel.

Het gaat om de blikverpakking van beide biermerken. Aldi heeft daarnaast zowel de alcohol- als de alcoholvrije variant van Amstel Radler opgenomen.

Afwijkend formaat

In alle varianten gaat het om een afwijkend formaat. In plaats van de gebruikelijk 33 cl-verpakking, heeft de prijsvechter een 35,5 cl-blik. Aldi kiest bij de verkoop van Heineken en Amstelbier voor hetzelfde blikformaat als bij Coca-Cola. De blikjes die Aldi van de frisdrankgigant in het assortiment heeft, zijn eveneens uitsluitend 35,5 cl-blikjes.

Prijs

Een tray van 6 blikjes Heineken kost bij Aldi €4,98; 6 blikjes Amstel kosten €4,15. Ter vergelijking een sixpack Heineken (33 cl) kost bij Albert Heijn €5,09. Voor de alcoholvrije 4-packs Amstel Radler betaalt de klant bij Aldi €2,09; de alcoholvariant (4-pack) kost €2,99.

Volgende A-merkfabrikant

Distrifood meldde onlangs dat Heineken de volgende A-merkfabrikant is die aan Aldi gaat leveren. Het was echter nog niet duidelijk om welke merken en verpakkingsvarianten het zou gaan. Zowel Heineken als Aldi wilden daar niets over zeggen.

 

Reageer op dit artikel