nieuws

Poiesz boos op gemeente Noordoostpolder

Formules 2147

Poiesz boos op gemeente Noordoostpolder

SNEEK – De regionale supermarktketen Poiesz is boos op de gemeente Emmeloord.

Algemeen directeur Piet Smit van Poiesz noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat de gemeente Noordoostpolder in het plan voor de herontwikkeling van het centrum van Emmeloord geen ruimte ziet voor een supermarkt aan de Deel. Dit meldt Omroep Flevoland.

Verkeerd besluit

Volgens Smit is het een volkomen verkeerd besluit dat louter op emoties van een paar mensen is gebaseerd. College en politiek in Noordoostpolder zijn volgens hem bang geworden, nadat uit een bescheiden volksraadpleging is gebleken dat inwoners liever geen winkel bij het plein willen. Naar de mening van de algemeen directeur van Poiesz hadden  raad en college een rationelere afweging moeten maken. Daarbij zou meer naar de behoeften en het gedrag van het winkelend publiek moeten worden gekeken.

Gedetailleerd plan

In maart presenteerde de Poiesz-directeur in het gemeentehuis nog een gedetailleerd bouwplan aan de raad. Daarin stonden behalve een supermarkt ook een fietskelder, appartementen en extra parkeerplaatsen ingepland.

Miljoenen investeren

Poiesz was bereid miljoenen in dat plan te investeren. In ruil daarvoor wilde de supermarktketen, die momenteel twee vestigingen in Emmeloord heeft, wel een plek die dat bedrag zou rechtvaardigen. Smit gaat zijn zaak binnenkort opnieuw bij de gemeente bepleiten.

Veel supermarkten

Emmeloord (circa 27.000 inwoners) is op dit moment al rijk bedeeld met supermarkten. Behalve de twee vestigingen van Poiesz zijn er 2 AH’s (beide van franchiser Jan Bun), 1 Aldi, 1 Coop, 2 Jumbo’s en 1 Lidl. De grootste in vierkante meters is de Coop (voormalige C1000 van ondernemer Greidanus) met een vvo van 1600 vierkante meter. De twee Poiesz-winkels zijn 500 respectievelijk 800 vierkante meter groot.

Reageer op dit artikel