nieuws

Plus sluit alliantie met kookzender 24Kitchen

Formules 2050

Plus sluit alliantie met kookzender 24Kitchen

UTRECHT – Supermarktketen Plus gaat nauw samenwerken met de kookzender 24Kitchen. De alliantie wordt zichtbaar op televisie, online en op de winkelvloer en gaat vandaag van start.

Dat melden de twee partijen in een persbericht. ‘De samenwerking zorgt ervoor dat 24Kitchen haar kijkers nu kan ontmoeten via de supermarkten van Plus en biedt het de supermarktketen meer kookinspiratie op de winkelvloer door middel van recepten en workshops van de bekende 24Kitchen-chefs’, aldus de twee partijen.

Mooie kansen door samenwerking

De samenwerking gaat vandaag van start. Volgens de twee partijen biedt de samenwerking mooie kansen. ‘Het foodplatform 24Kitchen heeft nu de mogelijkheid mensen rechtstreeks te bereiken en te ontmoeten in de Plus supermarkten. Zo wordt er ingespeeld op de behoeftes en interesses van de consument met relevante informatie en inspiratie.’

24Kitchen werkte eerder met Jumbo samen

Het is niet voor het eerst dat 24Kitchen met een supermarktketen samenwerkt. In 2013 sloot de zender een alliantie met Jumbo. Daarnaast werkt Emté samen met een kok die veel op de zender te zien is. Volgens Plus past de samenwerking goed in de weg die de formule is ingeslagen met de reclameleus ‘Goed eten. Daar houden we van’, die begin vorig jaar werd gelanceerd.

Koks gaan nieuwe receptenkaartjes maken

De samenwerking vindt niet alleen plaats tijdens events en online, maar ook op de winkelvloer. ‘Ook worden er in verschillende supermarkten in Nederland kookworkshops gegeven, maken de chefs nieuwe receptenkaartjes en bieden zij ook via de onlinekanalen inspiratie met korte video’s en artikelen.’ Bas Snetselaar van Plus is dan ook in zijn nopjes met de samenwerking. ‘Samen maken we goed eten toegankelijk voor iedereen, of het nu om recepten, ingrediënten of inspiratie gaat.’

Speciale pagina op de website

Op de website van Plus is een speciale plek ingericht rond de samenwerking. De eerste video staat inmiddels online. Het gaat om een kookvideo van Estée Strooker, een van de koks van 24Kitchen.

Reageer op dit artikel