nieuws

Picnic trekt Rotterdam binnen

Formules 3054

Picnic trekt Rotterdam binnen

AMSTERDAM – Online supermarkt Picnic breidt uit naar Schiedam, Vlaardingen en de Rotterdamse wijk Overschie.

De dienst bezorgt vanaf 31 mei ook hier de boodschappen gratis aan huis. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic.

Investering door familiefondsen

Picnic kan haar groeiplannen verwezenlijken dankzij een investering van € 100 miljoen van een aantal familiefondsen. Picnic zal de komende jaren in steeds meer steden actief worden en denkt dit jaar al voor ruim 2000 mensen werkgelegenheid te bieden. Dit zal op termijn oplopen naar 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

Rotterdam wijk voor wijk

Hoewel Picnic vanaf eind deze maand bezorgt in Overschie, moeten veel Rotterdammers nog even geduld hebben voor ze hun boodschappen aan huis geleverd kunnen krijgen. ‘Een stad met de grootte van Rotterdam is niet in één keer aan te sluiten’, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. ‘We gaan Rotterdam wijk voor wijk uitbreiden.’

Meer steden in tweede helft van het jaar

De websuper ging vorige week ook van start in Den Haag en Scheveningen en startte kortgeleden in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw, Den Hoorn, Bennekom, Ede, Veenendaal, Nieuwegein, Houten en IJsselstein. In de tweede helft van dit jaar volgen nog steden als Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer. In maart opende Picnic een groter distributiecentrum in Utrecht om in deze snelle expansie te kunnen voorzien

Picnic werft bezorgers

De duurzame, elektrische bezorgwagentjes zullen pas over enkele weken in het straatbeeld van Schiedam, Vlaardingen en Overschie verschijnen, maar consumenten kunnen zich nu al inschrijven. Muller: ‘Door eerdere lanceringen weten we inmiddels dat er veel belangstelling is in steden waar we starten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.’ Het bedrijf is inmiddels begonnen met het werven van bezorgers in de nieuwe steden.

Amersfoort steeg het hardst

De nieuwe bezorgdienst slaat aan, zo bleek onlangs uit het Koopstromen Onderzoek 2016 van I&O Research. Het aantal mensen dat online zijn dagelijkse boodschappen doet steeg dat jaar het hardst in Amersfoort, de stad waar Picnic anderhalf jaar geleden begon. Volgens Michiel Muller gaat de omzet in Amersfoort dit jaar richting de €20 miljoen.

Michiel Muller is een van de sprekers op het Food & E-commerce Congres (Een initiatief van Distrifood, Foodmagazine en Twinkle)

Reageer op dit artikel