nieuws

Jumbo waarschuwt voor oplichters

Formules 2686

Jumbo waarschuwt voor oplichters

VEGHEL – Jumbo waarschuwt donderdag op Facebook en Twitter voor online nepacties waarbij de naam van de supermarktketen wordt gebruikt.

‘Waarschuwing: op Facebook, via sms en e-mail zijn er nep(win)acties in omloop die niet afkomstig zijn van Jumbo’, meldt de supermarktketen op zijn Facebookpagina. Volgens Jumbo worden in de berichten Jumbo-waardebonnen ter waarde van €100, €250 of €500 of gratis krasloten aangeboden. ‘Trap hier niet in, het gaat om oplichterij!’, aldus de supermarktketen.

Boodschap Jumbo op Twitter

Op het Twitteraccount van Jumbo staat donderdag een boodschap met dezelfde strekking: ‘Waarschuwing: nepacties! Betrouwbare acties verwijzen naar jumbo.com en hallo.jumbo.com. Check jumbo.com/nepacties.’ Op laatstgenoemde website geeft Jumbo meer informatie over de nepacties.

Piek in aantal online nepacties

Het is niet de eerste keer dat Jumbo zijn klanten waarschuwt voor oplichters die de naam van de supermarktketen gebruiken. Ook Albert Heijn heeft in het verleden zijn klanten meerdere keren gewezen op de nepacties. In april 2016 meldde het bureau Fraudehelpdesk een piek in het aantal online nepacties.

Reageer op dit artikel