nieuws

Jumbo roept kokosijs terug

Formules 1995

Jumbo roept kokosijs terug
Jumbo roept kokosijs terug

VEGHEL – Jumbo haalt per direct het eigen merk Jumbo Kokos Sorbetijs uit de schappen en waarschuwt klanten met een lactose-intolerantie het ijs niet te consumeren.

Jumbo heeft de maatregel genomen omdat bij een kwaliteitscontrole bleek dat het ijs melk bevat terwijl dit niet in de ingrediëntendeclaratie is opgenomen.

Lactose-intolerantie

Bij mensen met melkallergie of een lactose-intolerantie kan de consumptie van deze producten mogelijk leiden tot klachten, meldt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Mensen die geen melkallergie hebben, kunnen de producten gewoon consumeren.

Terugbrengen en geld terug

Het betreft verpakkingen van het Jumbo Kokos Sorbetijs met een inhoud van 280 gram, EAN-code: 8718452165308 en houdbaarheidsdatum van 23-11-2018. Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig, aldus de keten in een persbericht.

Eerdere recalls Jumbo

Jumbo had eerder dit jaar ook al met recalls te maken. In april riep de keten ongerookte coburgerham terug omdat die mogelijke met salmonella was besmet. In maart ging het om gesneden snijworst die mogelijk de listeriabacterie bevatte. Toen werd ook de Jamie Oliver Pesto Kabeljauw Filet en Jamie Oliver Pesto Wokmix teruggeroepen omdat die – net als het kokosijs – melk bevatte terwijl dat niet op de ingrediënten declaratie stond.

Reageer op dit artikel