nieuws

Jumbo zet in op betere praktijkopleidingen

Formules 2068

Jumbo zet in op betere praktijkopleidingen

VEGHEL – Jumbo Supermarkten en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) bundelen hun krachten om mbo-studenten beter op te leiden.

Beide organisaties hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staan afspraken die de kwaliteit van stages en leerbanen verder moeten verhogen. Zo worden de praktijkopleiders vanaf nu periodiek bijgeschoold en kan SBB de erkenning van de leerbedrijven efficiënter inrichten.

Jumbo Academy

Jumbo vervult met haar eigen Jumbo Academy al 15 jaar een rol in praktijkopleidingen voor het mbo. Dit schooljaar zijn meer dan 2.200 studenten in de leer bij de supermarktketen. Daarbij wordt Jumbo ondersteund door SBB, die zich inspant voor een goede aansluiting tussen het mbo en de arbeidsmarkt. Met de nieuwe overeenkomst wordt die samenwerking verder geïntensiveerd en geprofessionaliseerd. In dat kader wordt bijvoorbeeld steekproefsgewijs gekeken waar op de werkvloer behoefte aan is, om de praktijkopleiding gericht verder te ontwikkelen.

Leren in praktijk

André Timmermans, algemeen directeur SBB, is enthousiast over de intensieve samenwerking: ‘Leren in de praktijk is voor mbo-studenten van groot belang. De praktijkopleiders van Jumbo zijn echte vakmensen. Zij leiden studenten in de winkel op tot bijvoorbeeld verkoper, logistiek medewerker of manager Retail. Bovendien wil Jumbo als leerbedrijf meer ruimte gaan bieden aan jongeren uit het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs.’

Versterking Jumbo-formule

Voor Jumbo ligt het belang van de samenwerkingsovereenkomst in de versterking van de Jumbo-formule, aldus hr-directeur Gea Kuiper. ‘Wij vinden het erg belangrijk om te investeren in onze medewerkers. Zo kunnen zij zich nog beter ontwikkelen in hun vak en versterken wede unieke Jumbo formule. Op die manier kunnen we onze klanten nog beter tot dienst zijn, want dát is waar het bij Jumbo om draait. We zijn blij dat SBB ons hier nu verder in ondersteunt.’

Reageer op dit artikel