nieuws

Graydon: lage rating Jumbo Supermarkten

Formules 5590

Graydon: lage rating Jumbo Supermarkten

VEGHEL – Jumbo Supermarkten bv wordt door kredietbeoordelaar Graydon beschreven als een partij die niet bekend staat als een nette betaler. Dat staat op de site van de financiële specialist.

Het onderdeel Jumbo Supermarkten bv krijgt van de Graydon-reviewers gemiddeld het cijfer 4,7.

Geen nette betaler

‘Dit bedrijf is geen nette betaler. Maak duidelijke betaalafspraken’, zegt de kredietbeoordelaar. Volgens Graydon gaat het bij een bedrijf met de grootte van Jumbo al gauw om meer dan driehonderd reviews; de bedrijfsinformatiespecialist doet echter geen uitspraak over het exacte aantal ervaringen.

Overschrijdingen betalingstermijnen

‘Graydon baseert de betalingswaardering op betalingservaringen over de afgelopen twaalf maanden. Voor Jumbo Supermarkten bv zien we overschrijdingen van de betalingstermijnen van meer dan zestig dagen, en voor Q3 2016 en Q4 2016 zagen we zelfs overschrijdingen van meer dan negentig dagen’, zegt woordvoerder Tamara Biemans van Graydon.

Adres van hoofdkantoor Jumbo

Het adres van Jumbo Supermarkten bv op de website van Graydon is dat van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Datzelfde adres is echter ook gekoppeld aan de Jumbo Groep Holding bv. Die tak krijgt juist een veel beter cijfer, namelijk een 7,6.

Stichting Jumbo Groep

Volgens Jumbo zelf is het juist weer de Stichting Jumbo Groep, waarop de formule moet worden beoordeeld. ‘In het rapport dat wij van Graydon hebben, worden we gewaardeerd met een 7,6’, zegt Jumbo-woordvoerder Claire Trügg. ‘We hebben een ranking van AAA: de hoogste die te verkrijgen is op dit gebied. Jumbo is een betrouwbare en solvabele partij: wij betalen alle facturen op tijd, conform afspraken die wij met onze leveranciers overeenkomen.’

Holding doet het beter

Biemans stelt dat de holding het een stuk beter doet. ‘Over Jumbo Groep Holding bv zien we eerder betaalgedrag, maar beschikken we wel over minder betalingservaringen, wat gebruikelijk is bij holdingbedrijven.’ Nog een groot verschil is het aantal werknemers dat wordt vermeld. Op de pagina van Jumbo Supermarkten bv op Graydon.nl staat een aantal van 4727 werknemers. Op die van de holding is dat er slechts één, en bij de stichting is het aantal niet bekend; er staat een vraagteken.

Reviewers van Graydon

Supermarktketens komen er verder goed vanaf in de ogen van de reviewers van Graydon. Hoogvliet (8), Emté (8,3) en Nettorama (8,6) worden zelfs neergezet als uitmuntende betalers. Inkooporganisatie Superunie krijgt een 7,1.

Reageer op dit artikel