nieuws

Coop ontruimd vanwege mogelijke gijzeling

Formules 1799

Coop ontruimd vanwege mogelijke gijzeling

ARNHEM – De Coop aan de Hommelseweg in Arnhem is vanmiddag op last van de politie ontruimd.

De politie voerde in de omgeving van de winkel  een grootscheepse actie uit, omdat er een gewapende man was gesignaleerd in het nabijgelegen wijkcentrum Klarendal. Het gaat om een persoon die mogelijk twee mensen had gegijzeld. De man werd, slechts gehuld in onderbroek en sokken, even na 14.00 uur aangehouden. Eerder op de dag ging het gerucht rond dat de man een overval wilde plegen op de Coop-supermarkt, maar dat blijkt volgens de politie niet te kloppen.

Tas met explosieven

De twee personen die zouden zijn gegijzeld, zijn inmiddels in veiligheid gebracht door agenten. Er staat een tas op straat waar mogelijk explosieven in zitten. Een verkenrobot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoekt de tas. Ook het pand waaruit de man is gehaald, wordt nog onderzocht op explosieven.

Agenten met kogelvrije vesten

De politie was met zwaar materieel uitgerukt naar Arnhem. Zo werd een pantserwagen met ladder van de Dienst Speciale Interventie (DSI) ingezet. De DSI wordt ingezet bij terroristische dreiging of hoge mate van geweld. Ook liepen meerdere arrestatieteams met politiehonden rond, evenals zwaarbewapende agenten met kogelvrije vesten.

Reageer op dit artikel