nieuws

Aldi start verkoop uit Heineken-portfolio

Formules 5905

Aldi start verkoop uit Heineken-portfolio

CULEMBORG – Aldi begint voor de zomer met de verkoop van producten uit het Heineken-portfolio. Daarnaast rolt de discounter bake-off uit.

Dat bevestigt Aldi desgevraagd tegenover Distrifood.

Extra en mooi A-merk

Aldi zegt met het opnemen van ‘producten uit het Heineken-portfolio’ de klanten een ‘extra en mooi A-merk’ te bieden. ‘Eigen merken blijven echter de basis van het assortiment’, aldus de harddiscounter.

Voor de zomer

Heineken Nederland ziet de afgelopen jaren ‘een sterk opkomende trend van shoppers die ook bij discounters hun boodschappen doen.’ ‘Om ook die consumenten te bereiken, worden voor de zomer verschillende producten uit het Heineken-portfolio verkrijgbaar bij alle Aldi-winkels in Nederland’, aldus woordvoerder Josephine Bertrams. Beide partijen willen niet ingaan op de vraag of het Heineken-merk onderdeel van de overeenkomst is.

Bake-off landelijk

Naast de opname van Heineken-producten rolt Aldi ook de bake-off -afdeling landelijk uit. ‘Alle nieuwe winkels en relocaties worden met de nieuwe formule-uitgangspunten uitgerust en bake-off is daar een onderdeel van’, aldus Aldi-woordvoerder Laetitia Gruwel. Op dit moment hebben vijf Aldi-vestigingen een bake-off -afdeling.

Reageer op dit artikel