nieuws

Verzet tegen komst Aldi in Papendrecht

Formules 1555

Verzet tegen komst Aldi in Papendrecht
Foto: Distrifood

PAPENDRECHT – De komst van Aldi naar Papendrecht is nog niet zeker.

Vastgoedmakelaar Van der Vorm uit Papendrecht gaat via een juridische procedure proberen om de vestiging van Aldi tegen te houden, zo meldt RTV Rijnmond.

Niet op plaats bibliotheek

Het protest van de vastgoedmakelaar is niet gespeend van enige vorm van eigenbelang. Hij is niet tegen de komst van Aldi, mar wel tegen de plaats waar de discounter zich mag vestigen. Van der Vorm vindt dat de nieuwe Aldi niet op de plaats van de huidige bibliotheek moet komen, maar in het naastgelegen, deels leegstaande winkelcentrum De Meent. Daarvan is hij  mede-eigenaar.

Betrouwbare overheid

Verantwoordelijk wethouder Anouk van Ekelen van Papendrecht wil wil het plan niet herzien. ‘We hebben ruim een jaar geleden een intentie-overeenkomst gesloten met de Aldi en als betrouwbare overheid houden we ons daar aan’, tekent RTV Rijnmond uit de mond van de wethouder op.

Onbegrip bij publiek

Bij het winkelend publiek klinkt vooral veel onbegrip.  ‘Wie gaat nou nieuwe winkelruimte creëren aan de andere kant van het plein, als er aan deze kant zoveel leeg staat? Dat is toch onlogisch?’ Wethouder Van Ekelen begrijpt die opmerking, maar houdt vast aan het standpunt van de gemeente.  ‘Het plan is breder dan dit. Per saldo verkleinen we juist het aantal vierkante meters winkelruimte in Papendrecht. En ook komt er een plan om leegstand nog verder aan te pakken.’

Reageer op dit artikel