nieuws

Komst nieuwe Aldi in Hulst vertraagd

Formules 921

Komst nieuwe Aldi in Hulst vertraagd

HULST De bouw van de nieuwe Aldi-supermarkt aan het Stationsplein Hulst loopt een half jaar vertraging op.

Aanvankelijk wilde de Duitse discounter in de loop van dit jaar een nieuw pand betrekken, maar de kans is reëel dat het nu pas medio volgend jaar wordt, verklaart projectontwikkelaar Gerald Kas tegenover de regionale krant PZC.

Grootste formaat Aldi

De nieuwe Aldi moet tussen een garage en een vestiging van Albert Heijn komen. Om dat mogelijk te maken, worden een woning en magazijn gesloopt. Op die manier kan er het grootste winkelformaat Aldi komen. De nieuwe winkel wordt 1700 m2. Dat is 400 vierkante meter meer dan de huidige vestiging van Aldi in Hulst.

Vertraging door nieuw plan Aldi

De bouw is vertraagd, omdat Aldi het eerder ingediende plan heeft teruggetrokken en een nieuw plan zal indienen bij de gemeente Hulst. Waarom dat is gebeurd, is niet duidelijk. Projectontwikkelaar Kas houdt zich tegenover de PZC op de vlakte. ‘Gedurende het proces zijn we er achter gekomen dat we met een beter plan kunnen komen’, zegt hij tegenover de krant.

Verzet tegen bestemmingsplan

Hypotheekwereld Hulst en projectontwikkelaar Reggestede hebben bezwaar tegen het bestemmingsplan ingediend. De hypotheekadviseur vindt het ongehoord dat er buiten het centrum nog meer supermarktoppervlaktes komen. Het zou de komst van een supermarkt naar de binnenstad in de weg zitten en er zou geen rekening gehouden zijn met de mogelijke komst van supermarkten die Reggestede elders in Hulst wil laten bouwen. De Hypotheekwereld vreest een overschot aan supermarkten, dat op termijn de binnenstad leegzuigt.

 

Reageer op dit artikel