nieuws

Albert Heijn bereidt AH Sportactie voor

Formules 6163

Albert Heijn bereidt AH Sportactie voor

ZAANDAM – Albert Heijn bereidt op dit moment een grote spaaractie voor, de AH sportactie. De actie is samen met NOC*NSF en de sportbonden opgezet.

Via de spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen, zo schrijft de marktleider in een vertrouwelijke brief aan alle sportclubs in Nederland. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Albert Heijn wil sporters stimuleren

Op dit moment maakt Albert Heijn sportclubs warm om mee te doen. Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. ‘Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen’, aldus Albert Heijn in een vertrouwelijke brief aan de sportverenigingen in Nederland.

Screenshot site nationale sportweek

Pilot in Utrecht: 70 procent wordt lid

Vorig jaar deed Albert Heijn nog een succesvolle pilot in Utrecht. Volgens de marktleider in de brief: ‘Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9.’ De actie valt ook  samen met de Nationale Sportweek.

Inschrijving is door Albert Heijn geautomatiseerd

De verenigingen hoeven maar één keer op het online zoek & boek systeem hun gegevens in te vullen om mee te doen. ‘Waarna jouw sportclub zichtbaar is op zowel de AH Sportactie website als op de Nationale Sportweek website. Zo kunnen mensen jouw sportclub eenvoudig vinden en heb jij per sportactiviteit inzichtelijk wie er bij jou komt sporten’.  Het zoek en boek systeem is volledig geautomatiseerd, zo schrijft Albert Heijn. ‘Sporters krijgen zo de juiste informatie over de geboekte sportactiviteit. Als sportclub krijg je bericht van iedere inschrijving, inclusief de contactgegevens van de sporters. Door de persoonlijke en aanmoedigende mails en korte lijnen tussen de trainer en de sporters helpen we jou én de sporters om elkaar nog beter te kunnen vinden. Na afloop van de sportactiviteit kunnen sporters een online review schrijven om anderen te vertellen hoe leuk het was om bij jou te sporten.’

Albert Heijn vraagt om geheimhouding

Albert Heijn doet geheimzinnig over de actie. ‘De AH Sportactie is nog volop in voorbereiding. Deel deze informatie daarom niet via social media en vraag anderen er ook vertrouwelijk mee om te gaan. Uiteraard mag deze informatie wel per mail of via persoonlijk contact gedeeld worden met andere sportclubs.’

 

 

Reageer op dit artikel