nieuws

AH opent stadswinkel op Coolsingel

Formules 4596

AH opent stadswinkel op Coolsingel

ROTTERDAM – Albert Heijn opent over enkele maanden een filiaal op de Rotterdamse Coolsingel. De winkel krijgt een binnenstedelijk karakter.

Het filiaal komt in het voormalige bankgebouw Cool63 dat tegenover het Rotterdamse stadhuis ligt en zou kort na de zomer moeten openen, meldt het AD. De winkel krijgt een stedelijk karakter. ‘In de binnenstad geven we een meer binnenstedelijk accent en dat zal dus ook in deze winkel terug te vinden zijn’, aldus woordvoerder Michael van der Leur namens AH in de krant.

Meerdere AH’s in nabijheid

In de Rotterdamse binnenstad zijn al meerdere vestigingen van de marktleider te vinden. Zoals onder de Markthal, aan de Meent en op de Lijnbaan. Ook zijn twee AG to Go’s gesitueerd in de nabijheid van de Coolsingel. Volgens Van der Leur is dat geen enkel probleem.

Unieke locatie

Volgens hem is de nieuwe locatie uniek omdat de Coolsingel de komende jaren ingrijpend wordt getransformeerd tot een boulevard met ruimte voor fietsers en voetgangers. Bovendien worden er veel woningen in het centrum van de havenstad gerealiseerd. ‘Ook het gigantische succes van onze winkel in Calypso, maken dat wij alle vertrouwen hebben in deze locatie’, zegt Van der Leur.

Urban concept AH

In Distrifood 16 van 22 april meldden bronnen dat AH aan een stadsconcept werkt, een meer uitgebreide AG to Go. Die zou in de vershal Het Veem in de hippe wijk Strijp-S in Eindhoven moeten komen. AH wilde destijds weinig kwijt over de vestiging van een winkel in het Veem. Wellicht dat straks op de Coolsingel een eerste winkel van het Urban- concept verrijst.

Reageer op dit artikel