nieuws

AH-ondernemer Van Gameren in cassatie

Formules 2820

AH-ondernemer Van Gameren in cassatie
Foto: Peter Roek

RAAMSDONKSVEER – Het slepende juridische gevecht tussen AH-franchiser Leon van Gameren en Albert Heijn krijgt opnieuw een vervolg.

De AH-ondernemer heeft in overleg met zijn advocaten Sterk en Dolphijn besloten in cassatie te gaan tegen het vonnis van het Gerechtshof in Amsterdam. Zij zien na overleg met de cassatie-advocaat voldoende mogelijkheden om het vonnis van het Hof met succes aan te vechten, aldus advocaat Jeroen Sterk.

Omzetprognoses

De zaak draait om de omzetprognoses die door AH in 2012 aan destijds C1000-ondernemer Van Gameren zijn afgegeven. Volgens de ondernemer is hij door AH op het verkeerde been gezet omdat de marktleider de omzetprognose veranderde nadat het achter de door Van Gameren werkelijk gerealiseerde C1000-omzet was gekomen. AH veranderde die prognose zonder de ondernemer daarvan in kennis te stellen.

Albert Heijn ontkent

AH ontkent dat het de omzetprognose op het laatste moment heeft ‘aangepast’. De rechtbank stelde Van Gameren eind vorig jaar in het gelijk. AH tekende tegen dat vonnis beroep aan en werd vervolgens in maart van dit jaar door het Gerechtshof in Amsterdam het gelijk gesteld. Van Gameren werd door het Hof onder meer veroordeeld om een nog openstaande factuur van €127.000 te betalen. Dat is inmiddels gebeurd.

Reageer op dit artikel