nieuws

AH herhaalt podiumdagen

Formules 2520

AH herhaalt podiumdagen

ZAANDAM – Albert Heijn herhaalt op 7 juni de podiumdagen. Potentiële leveranciers kunnen zich presenteren en krijgen begeleiding bij het op de markt brengen van hun product.

Het is de derde keer dat AH de Podiumdag organiseert. Inschrijven kan tot en met 26 mei om 15:00 uur,  aldus de marktleider (www.ahpodiumdagen2017.nl). Marit van Egmond, commercieel directeur bij Albert Heijn zegt in een persverklaring altijd altijd enorm nieuwsgierig te zijn naar allerlaatste ontwikkelingen. ‘De podiumdagen zijn een perfect platform om al die mooie innovaties te ontdekken. Voor nieuwe producenten en leveranciers een prachtkans om bij ons op het schap of in de online shop te komen. Afgelopen jaren waren de podiumdagen echt een succes, meer dan zeventig producten hebben op deze manier ons assortiment verrijkt.’

Workshops onderdeel Albert Hein Podiumdag

Tijdens de dag kunnen leveranciers speeddaten met inkopers en category managers. AH geeft tegelijkertijd workshops over logistiek en kwaliteit. Een en ander speelt zich af op het hoofdkantoor in Zaandam. Albert Heijn stelt een aantal eisen aan de nieuwe producten cq. leveranciers. ‘We zijn op zoek naar nieuwe, innovatieve of sterk onderscheidende producten waarmee we Albert Heijn klanten kunnen verrassen, inspireren en verwennen, maar ook ‘waar voor je geld’ producten. Producten zijn bij voorkeur gezonder, d.w.z. minder vet, minder suiker en zo min mogelijk toevoegingen’, aldus de marktleider.

De producten moeten ‘sociaal compliant’ zijn

Verder vraagt AH dat de producten GS1 Gecertificeerd zijn (of bereid deze op korte termijn te behalen). Ze moeten EDI gecertificeerd (ordering en facturering) zijn. Er moet bereidheid zijn tot het aanleveren van monsters en extra gegevens zoals foto’s / marketing teksten t.b.v. online verkopen. Daarnaast moet de leverancier zijn kredietwaardigheid aantonen. Producten uit risicolanden dienen sociaal compliant te zijn (BSCI certificaat) en dienen volgens internationale geldende standaarden geproduceerd te zijn. Daarnaast kunnen er nog categoriespecifieke verplichtingen en/of richtlijnen zijn.

Reageer op dit artikel