nieuws

Zevende Spar University opent deuren

Formules 1783

Zevende Spar University opent deuren

NIJMEGEN – Spar-ondernemers Erwin Binneveld en Mirjan Bestebreurtje hebben hun zevende Spar University geopend. Deze is onderin het Erasmusgebouw bij de universiteit in Nijmegen geopend.

Daarmee breidt de formule in behoorlijk tempo uit. Hoewel de ondernemers al langer een vestiging hadden op de campus van de universiteit in Utrecht werd de formule Spar University officieel in 2013 gelanceerd bij de opening van de winkel op het terrein van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Later dat jaar werd bij de Erasmus in Rotterdam de tweede vestiging geopend. Ook werd dat jaar de winkel in Utrecht omgebouwd naar de nieuwe formule.

Spar University in Erasmusgebouw

De vestiging in Nijmegen is gevestigd in het hoofdgebouw van de universiteit, waar onder meer ook de universiteitsbibliotheek voor een belangrijk deel is ondergebracht. Het ondernemersduo gebruikt de lancering in Nijmegen voor de introductie van een nieuwe huisstijl en andere vernieuwingen. Meer aandacht hiervoor later vandaag op Distrifood.nl en komende zaterdag in de nieuwe editie van Distrifood.

Geen sigaretten en alcohol in de verkoop

Op verzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen worden er geen sigaretten en alcoholhoudende producten verkocht in de nieuwste vestiging van Spar University. In Nijmegen studeren zo’n twintigduizend mensen aan de universiteit. Daarnaast zijn er nog een groot aantal medewerkers dagelijks actief rondom het Erasmusgebouw. De opening van de nieuwste vestiging was eerder met een week uitgesteld.

Toelichting op de vernieuwingen

Eerder dit jaar had Distrifood al een uitgebreid interview met Erwin Binneveld over de vernieuwingen bij Spar University. Een samenvatting daarvan is hier online te lezen. Daarin staat dat de vernieuwde app van Spar University een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe formule. Binneveld droomt er daarbij van om als eerste in Nederland een kassaloze supermarkt van de grond te tillen, zoals Amazon die in Seattle aan het testen is.

Zie ook: Spar University Nijmegen – de eerste foto’s

 

Reageer op dit artikel