nieuws

Tanger Markt komt op 13 vestigingen

Formules 5096

Tanger Markt komt op 13 vestigingen

AMSTERDAM – Tanger Markt opent nog deze maand drie nieuwe vestigingen en komt daarmee uit op dertien. Op de rol staan openingen in Den Haag, Utrecht en Antwerpen.

De allochtone supermarktketen heeft momenteel tien winkels die zijn gevestigd in Almere, Amsterdam (2), Den Haag, Rotterdam (3), Zaandam, Antwerpen en Eindhoven.

Binnen vijf jaar in alle grote steden

‘De vraag naar halal groeit en vóór de ramadan willen we er nog drie openen’, laat Mohammed Benkhallouk van Tanger Amsterdam aan Distrifood weten.  De keten heeft een uitgebreid assortiment aan etnische producten, die zij direct importeert uit onder andere Marokko, Turkije, Suriname en Azië. Doelstelling van Tanger blijft om binnen vijf jaar in alle grote steden in Nederland en België een vestiging te openen.

Overname van AH in Antwerpen-Kiel

De eerste Belgische vestiging werd geopend in 2013 aan de Bredabaan in Merksem, een district van de stad Antwerpen. Tanger neemt nu de AH in Antwerpen-Kiel over. Het personeel van de winkel wordt onder dezelfde arbeidsvoorwaarden overgenomen. Ahold Delhaize moest de winkel verkopen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om de fusie af te ronden.

Reguliere supermarkt het populairst

GfK heeft de afgelopen jaren gezien dat de nieuwe Nederlander met een overwegend islamitische achtergrond, een steeds relevantere consumentengroep is geworden. Uit een vorige week gepresenteerd onderzoek blijkt dat 39 procent van die inmiddels ongeveer 1 miljoen consumenten in Nederland regelmatig bij een etnische super komt. Toch is de reguliere supermarkt, ook voor de nieuwe Nederlander, nog steeds het populairst. Van de nieuwe Nederlanders bezoekt 88 procent regelmatig een super, terwijl dat bij de autochtone Nederlanders voor 96 procent van hen geldt. De Tanger-supermarkten behoorden vroeger tot één familiebedrijf, maar één van de twee huidige Haagse vestigingen staat nu helemaal los van de andere winkels.

Reageer op dit artikel