nieuws

Stakende medewerkers Jumbo naar Woerden

Formules 2277

Stakende medewerkers Jumbo naar Woerden

VEGHEL – Stakende werknemers van de Jumbo-distributiecentra in onder meer Veghel en Breda komen vrijdag bij elkaar bij het distributiecentrum in Woerden.

Dat meldt Omroep Brabant. De vakbonden FNV en CNV melden dat het om zo’n 250 medewerkers gaat die staken voor meer loon, meer vaste banen en een lagere werkdruk.

Sprake van patstelling

In de distributiecentra van Jumbo is sprake van een patstelling tussen bonden en de leiding van het concern om tot afspraken voor een nieuwe cao te komen. Vakbonden vinden dat de bal bij Jumbo ligt. De keten stelt dat de deur voor onderhandelingen openstaat, maar ook dat er geen vertrouwen meer is in de bonden als serieuze onderhandelingspartner.

Staken tot er akkoord is

‘Op de tiende dag dat we staken, zeggen we met z’n allen: Hallo Jumbo! Wij zijn hier en we gaan door tot er een cao-akkoord ligt. De houding van Jumbo maakt ons alleen maar meer vastberaden. Steeds meer collega’s realiseren zich dat we strijden voor een goede zaak en sluiten zich bij ons aan’, zegt heftruckchauffeur Ilhan Selcuk tegen Omroep Brabant. Hij werkt bij het dc van Jumbo in Woerden. Het FNV beaamt tegenover de regionale omroep dat er elke dag nieuwe stakers worden ingeschreven.

Jumbo moet met nieuw voorstel komen

Vakbonden menen dat het aan Jumbo is om met een nieuw cao-voorstel te komen. Een woordvoerder van de supermarkt liet dinsdag weten dat onderhandelen over voorwaarden, wat Jumbo graag zou willen, wel wat anders is dan het ‘eenzijdig opleggen van eisen’ zoals de bonden doen.

5 Procent staakt

De vakbonden willen onder meer 2,5 procent loonsverhoging en toezeggingen over vaste banen. Een gang naar de rechter door Jumbo om de werkonderbrekingen te beëindigen haalde eerder niets uit. Volgens Jumbo heeft circa 5 procent van de werknemers het werk neergelegd. Volgens de supermarkt ondervinden winkels bij de bevoorrading geen nadelen van de acties.

Reageer op dit artikel