nieuws

Muizenkeutels bij Maastrichtse Jan Linders

Formules 2565

Muizenkeutels bij Maastrichtse Jan Linders

MAASTRICHT – Een filiaal van Jan Linders in Maastricht is in verlegenheid gebracht door een klant die op Facebook klaagde over muizenkeutels die ze tussen het brood zag.

De klant van het filiaal van Jan Linders aan de Tongerseweg had muizenkeutels tussen het broodassortiment gevonden. Ze vraagt – in een inmiddels verwijderd bericht – op de Facebookpagina van de winkel of het probleem al is opgelost. Dit meldt 1Limburg.nl. De supermarkt zegt in een reactie de muizen te lijf te gaan en hoopt het probleem spoedig op te lossen. ‘Hier zijn we volop mee bezig. Het pand is dicht gemaakt en onze ongediertebestrijding komt 2x per week. Er zal nu hopelijk snel resultaat worden geboekt.’

Jan Linders erkent probleem

Supermarktmanager Emiel Gerdes erkent ook tegenover 1Limburg dat er problemen zijn in zijn winkel. ‘Wij hebben last van muizen omdat de winkel in een historisch pand is gevestigd, waar de knaagdieren makkelijk naar binnen kunnen sluipen’, aldus zegt de supermarktmanager.

Ongedierte bestrijden

Het filiaal is in het historische industriële pand van de voormalige Philips sigarenfabriek gevestigd, waar meerdere winkels zijn gevestigd. Dat er continu verbouwd wordt, is volgens Jan Linders een van de redenen voor de overlast. ‘Uit ervaring weten we dat tijdens en na een periode van langdurige verbouwing er een grotere kans is op ongedierte en ander ongemak. Daarom treffen we in zo’n geval extra voorzieningen. Dat hebben we nu ook gedaan.’ De filiaalmanager zegt dat in de lokale media dat ongediertebestrijders van Rentokil de muizen met vallen en gif te lijf gaan. ‘Twee keer in de week komen ongediertebestrijders van Rentokil de muizenvallen (met een giftige pasta) controleren en weer opnieuw plaatsen’, aldus Gerdes.

Situatie onder controle

Dat heeft inmiddels tot resultaat geleid, laat Jan Linders weten. ‘Onze interne controles als ook controles door externe partijen wijzen uit dat de situatie onder controle is en aan de geldende normen voldoet. Dat neemt niet weg dat deze berichtgeving aanleiding voor ons is om de voorzorgsmaatregelen aan te scherpen en extra alert te zijn.’

Vaker muizen in supermarkten

Supermarkten doen er alles aan om ongedierte buiten t houden. Dat dit niet altijd lukt bleek half april. Toen werd Jumbo Megastores in Den Haag op last van de Nedelandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gesloten wegens ongedierte. En vorig jaar november raakte een Amsterdamse vestiging van AH is opspraak nadat een klant een foto op de Facebookpagina plaatste van de marktleider waarop duidelijk twee rijen muizenvallen te zien waren bij de kaasafdeling.

Reageer op dit artikel