nieuws

Logistieke truc Jumbo voorkomt paaschaos

Formules 3043

Logistieke truc Jumbo voorkomt paaschaos

VEGHEL – Jumbo heeft in de aanloop naar Pasen met een logistiek handigheidje weten te voorkomen dat de staking van dc-medewerkers voor lege winkelschappen zorgde.

Jumbo wist de bevoorrading naar zijn winkels op peil te houden door bepaalde productgroepen zoals cosmetica, diervoeding en wasmiddelen in de aanloop naar Pasen niet aan de winkels uit te leveren.

Focussen op producten die er toe doen

Dat lieten diverse Jumbo-ondernemers uit verschillende delen van het land weten aan Distrifood. Door de maatregel konden de wel werkende medewerkers van de distributiecentra, volgens Jumbo een grote meerderheid, zich focussen op de producten die er rondom Pasen het meest toe doen.

Geen problemen met de bevoorrading

Meerdere franchisenemers van Jumbo meldden donderdag daardoor nog geen problemen met de bevoorrading van hun supermarkten te  ondervinden. ‘Vrachtwagens komen op tijd en we krijgen vrijwel alles binnen’, zei ondernemer Erwin Steendam uit Nootdorp, die vanuit het distributiecentrum in Woerden wordt beleverd. Naar verluidt zou dat dc, samen met dat in Beilen, juist de locatie zijn met het hoogste aantal stakende medewerkers.

Paasassortiment voorrang

Volgens de ondernemers is het een slimme zet geweest om het paasassortiment voorrang te geven op de non-foodgroepen. ‘Daardoor zit onze winkel toch nokvol in de productgroepen die er nu toe doen’, zei Steendam. Een rondgang door zijn winkel leerde hem donderdagochtend dat hij nog geen 25 lege schapposities had. ‘Op een assortiment van circa 25.000 producten is dat netjes’, zei hij tevreden.

Vrachtwagens wat later

Christiaan Veltrop van Jumbo Bergschenhoek zei dat sommige vrachtwagens wat later kwamen. ‘Maar dat gebeurt normaal ook wel eens.’ Thieu Pepels van Jumbo Renesse zei ‘gelukkig niet al te veel last’ te hebben van de staking. ‘Sommige spullen komen een dag later, omdat deze op het dc gecrossdockt moeten worden.’ Hij noemde de werkwijze en timing van de bonden ‘asociaal’. ‘Dit is niet normaal, op deze manier doe je dit niet.’ Zijn collega Marcel van Daalhuizen uit Hendrik-Ido-Ambacht was het daarmee eens. ‘Ik moet niks hebben van die oproerkraaiers, ze willen gewoon punten scoren.’

Timing niet ideaal

Monique Ravenstijn van Jumbo Zwaagdijk noemde de timing van de bonden ‘niet ideaal’, vlak voor Pasen. Ook treft de actie de verkeerde mensen. ‘Ze vergeten volgens mij dat het geld in de winkel wordt verdiend.’

Reageer op dit artikel