nieuws

Jumbo stelt nieuw doel met Voedselbank

Formules 2203

Jumbo stelt nieuw doel met Voedselbank

VEGHEL – Jumbo wil dat al zijn winkels waar mogelijk de samenwerking aangaan met een voedselbank.

Dat is de kern van een overeenkomst tussen de supermarktketen en Voedselbanken Nederland die dinsdag is ondertekend. ‘Met de landelijke overeenkomst met Voedselbanken Nederland maakt Jumbo het haar winkels en distributiecentra lokaal nog makkelijker om zelf een bijdrage te leveren aan het terugdringen van voedselverspilling en een goede bestemming te vinden voor overtollig voedsel’, meldt de supermarktketen in een persbericht.

Samenwerking met 167 voedselbanken

Een groot deel van de Jumbo-winkels werkt al samen met een van de 167 voedselbanken in Nederland en de doelstelling is dat alle vestigingen waar mogelijk de samenwerking aangaan. ‘We werken al verschillende jaren samen met Voedselbanken Nederland. Dat we deze samenwerking nu gaan intensiveren maakt me erg trots. Hiermee kunnen we aan de wens van onze winkels voldoen om ook lokaal nog meer bij te kunnen dragen aan het tegengaan van voedselverspilling en producten te doneren aan mensen die het goed kunnen gebruiken’, zegt Colette Cloosterman – van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo.

Diverse activiteiten tegen voedselverspilling

Jumbo wil naar eigen zeggen geen eetbaar voedsel weggooien en ontwikkelt diverse activiteiten om voedselverspilling binnen haar organisatie en bij de klant thuis te verminderen. Zo introduceert de supermarktketen dit jaar verschillende producten van reststromen. Bij het samenstellen van recepten voor het inspiratiemagazine Hallo Jumbo is aandacht voor het gebruik van hele producten, zodat er nagenoeg geen restanten overblijven.

Reageer op dit artikel