nieuws

Jumbo springt in op reststroom

Formules 1673

Jumbo springt in op reststroom

VEGHEL – Jumbo introduceert dit jaar verschillende producten van reststromen.

De uitrol maakt deel uit van de vorige week uitgesproken plannen van Jumbo om geen eetbaar voedsel meer weg te gooien.

Soep uit reststromen

Welke producten uit die reststromen worden  gelanceerd, wil Jumbo op dit moment nog niet kwijt. April vorig jaar startte de supermarktketen al met het verkopen van soep gemaakt uit reststromen. De soep was destijds één van de inzendingen van het Jumbo Huismerk Lab. Met deze competitie nodigde Jumbo zijn leveranciers uit om nieuwe en gezonde producten te ontwikkelen.

Onverkochte tomaten en uien

Plus lanceerde in 2015 iets soortgelijks met tomatensoep en tomatensaus onder het nieuwe merk ‘OverLekker’. Hiervoor werden onverkochte tomaten en uien uit winkels van Plus gebruikt. Ekoplaza maakt al sinds eind 2014 maaltijden van reststromen.

Samenwerking met voedselbank

Jumbo maakte vorige week ook bekend dat al zijn winkels waar mogelijk de samenwerking aangaan met een voedselbank. Een groot deel van de Jumbo-winkels werkt al samen met één van de 167 voedselbanken in Nederland. Verder gaat Jumbo bij het samenstellen van recepten voor magazine Hallo Jumbo aandacht schenken aan het gebruik van hele producten, zodat er nagenoeg geen restanten overblijven.

Reageer op dit artikel