nieuws

Deen past Bussumse verbouwplannen aan

Formules 1615

BUSSUM – Supermarkt Deen aan de Laarderweg in Bussum gaat de plannen om de supermarkt een stuk te vergroten aanpassen.

Deen past Bussumse verbouwplannen aan

Dat gebeurt mede na bezwaren van buurtbewoners, zo laat de gemeente weten tegenover het Bussumsnieuws.nl.

Supermarkt stuk groter

Deen wil de supermarkt, die nu circa 800 vierkante meter groot is, gaan verbouwen en een stuk groter maken. Achter het pand van de supermarkt worden daartoe een paar loodsen gesloopt voor de grotere supermarkt en meer parkeerplaatsen.

Bezwaar tegen grotere parkeerplaats

Met de vergroting van de supermarkt hebben de bezwaarmakers geen problemen, wel met de groter parkeerplaats achter het pand. De bewoners vrezen dat hun woongenot wordt aangetast: het verstoort de rust en en zorgt voor andere overlast. Afgelopen najaar hebben diverse buurtbewoners bezwaren gemaakt tegen de bouwplannen. Deen besloot daarop met de omwonenden om tafel te gaan. Die besprekingen hebben ertoe geleid dat de plannen nu worden aangepast. Hoe dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Vertraging

Door de aanpassing lopen de plannen wel vertraging op. Volgens Bussumsnieuws. nl duurt het nog wel even voordat de verbouw van de supermarkt echt van start gaat. Als Deen de plannen af heeft, worden die weer voorgelegd aan de gemeenteraad. Die moet dan opnieuw akkoord gaan. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het nieuwe plan na de zomer bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel