nieuws

Boon gaat stoppen met MCD-formule

Formules 6973

Boon gaat stoppen met MCD-formule

LINSCHOTEN – Boon Sliedrecht gaat op termijn werken met één formule: Boon’s Markt. Winkels die vanaf nu worden verbouwd of geopend, zullen volgens die formule worden ingericht.

Daarmee is het einde in zicht voor de MCD-formule, die in 2016 nog het 50-jarig bestaan vierde.

Kan nog wel even duren

Dat zei Willem Boon, commercieel directeur van het bedrijf, vorige week bij de opening van de Boon’s Markt in Linschoten, een voormalige MCD. Volgens hem kan het nog wel even duren voordat de naam MCD helemaal uit het straatbeeld is verdwenen. ‘Dat gaat niet binnen een jaar. Dat hoeft ook niet. We zijn namelijk erg tevreden over de meeste van die winkels. Maar uiteindelijk gaan we alles wel omzetten.’

Nieuwe generatie Boon’s Markten

In december heropent de MCD in Beesd als Boon’s Markt. Die winkel wordt de eerste van de nieuwe generatie Boon’s Markten. De in Linschoten geopende vestiging heeft ook al wat nieuwe elementen, maar is vooral een test om te kijken of het Boon’s Markt-concept op een relatief klein oppervlak (800 m2) ook aanslaat. Rond de zomer openen in Nieuwegein en Ridderkerk twee compleet nieuwe vestigingspunten. Dit zijn winkels van vergelijkbaar formaat.

Reageer op dit artikel