nieuws

Bezorggebied Picnic drie steden rijker

Formules 3324

Bezorggebied Picnic drie steden rijker

AMSTERDAM – Online supermarkt Picnic breidt uit naar Nieuwegein, IJsselstein en Houten. De dienst bezorgt vanaf 17 mei ook in deze drie steden de boodschappen gratis aan huis.

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic.

In steeds meer steden actief

Picnic kan haar groeiplannen verwezenlijken dankzij een investering van €100 miljoen van een aantal familiefondsen. Picnic zal de komende jaren in steeds meer steden actief worden en denkt dit jaar al voor ruim 2000 mensen werkgelegenheid te bieden. Dit zal op termijn oplopen naar 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen.

Distributiecentrum Picnic in Utrecht

De websuper gaat in mei ook van start in Den Haag en startte kortgeleden in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw, Den Hoorn, Bennekom, Ede en Veenendaal. In de tweede helft van dit jaar volgen nog nieuwe steden, waaronder Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer. In maart opende Picnic een groter distributiecentrum in Utrecht om in deze snelle expansie te kunnen voorzien.

Hoort bij deze stad

De gemeente Nieuwegein is verheugd dat de duurzame bezorgdienst nu ook naar deze stad uitbreidt. Johan Gadella, wethouder Economische Zaken en Financiën: ‘De duurzame manier van bezorgen van Picnic met een vloot van elektrische bezorgautootjes hoort bij deze tijd en bij onze stad. Nieuwegein staat open voor innovatie en ondernemerschap en daar past Picnic uitstekend bij.’

App downloaden

Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic: ‘Door eerdere lanceringen weten we inmiddels dat er veel belangstelling is in steden waar we starten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.’ Het bedrijf is inmiddels begonnen met het werven van bezorgers in deze drie steden.

Reageer op dit artikel