nieuws

Albert Heijn werkt aan ‘urban’-concept

Formules 6551

Albert Heijn werkt aan ‘urban’-concept

EINDHOVEN – Albert Heijn werkt aan een nieuw concept dat later dit jaar in Eindhoven gerealiseerd moet worden. Het gaat om een ‘urban’-winkel, een uitgebreide AH To Go, melden diverse bronnen.

De winkel moet komen in Vershal Het Veem in de hippe Eindhovense wijk Strijp-S. Diverse bronnen melden dat er een geheel nieuw concept wordt gelanceerd.

Uitgebreide AH To Go

En hoewel er nog geen contracten zijn  getekend, is duidelijk dat Albert Heijn de partij is die de supermarkt in de vershal voor zijn rekening neemt. Volgens één van de bronnen moet de winkel een ‘uitgebreide AH To Go’ worden, afgestemd op de  lokale klant. ‘In de omgeving van de vershal zijn veel één- en tweepersoonshuishoudens’, weet de bron.

Aan ene kant Turkse bakker

Albert Heijn zou zijn winkel vestigen op een plek in de hal waar nu aan de ene kant nog een Turkse bakker zit, en aan de andere kant artistieke meubels staan opgesteld. Rens Verhoeven, die ertegenover een wijn- en notenzaak bestiert, noemt het AH-concept ‘Albert Heijn Urban’. Het is niet bekend of Albert Heijn deze benaming intern ook gebruikt.

Kleine supermarkt

Eerder liet een woordvoerder van de verhuurder van de vershal Sint Trudo in regionale media weten dat er voor het einde van het jaar een kleine supermarkt komt. ‘Want we kregen steeds meer kritiek van bewoners van Strijp-S dat je hier niet je dagelijkse boodschappen kunt doen. Het gaat om een nieuwe formule van een bestaande keten’, aldus de woordvoerder. Die geeft ook aan dat ze binnen een maand een akkoord verwacht. Een super was al lange tijd een wens van verhuurder én ondernemers. ‘Een supermarkt hebben we altijd al willen hebben. We hebben het geprobeerd met de Turkse supermarkt, maar mensen willen toch gewoon hun Heinz-ketchup en andere merken kunnen kopen.’

Er is nog niks getekend

Albert Heijn zelf wil weinig kwijt over de vestiging van een winkel in Het Veem. Woordvoerder Els van Dijk bevestigt dat de hal een locatie is waar de marktleider mee bezig is, maar laat ook doorschemeren dat er nog niks is getekend. ‘We kijken altijd naar nieuwe, potentiële locaties in Nederland, zo ook naar Strijp-S in Eindhoven.’ Dat is tegelijkertijd het antwoord waar AH het bij wil laten. ‘We kunnen op dit moment geen mededelingen doen over de eventuele vestiging van een Albert Heijn op deze locatie.’

Reageer op dit artikel