nieuws

Albert Heijn biedt examentraining aan

Formules 3265

Albert Heijn biedt examentraining aan

ZAANDAM – Albert Heijn geeft medewerkers de mogelijkheid om gratis online examentrainingen te volgen.

In Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam worden examenklassen  georganiseerd en krijgen de examenkandidaten van Albert Heijn een voucher voor één jaar lidmaatschap van een van de bibliotheken in die steden. In de examenklassen krijgen de deelnemers korte videoclips te zien, waarin onder meer uitleg wordt gegeven over de examenstof. Tijdens zogeheten ‘Stel je vraag’-momenten beantwoorden docenten online vragen.

Cadeaubon voor examenkandidaten

Examenkandidaten die bij Albert Heijn werken krijgen daarnaast een cadeaubon die toegang geeft tot zeven vakken op vmbo-, havo- en vwo-niveau. Voor de online begeleiding werkt Albert Heijn samen met ‘Examen voor jou’: een initiatief van verschillende hoogleraren en Nederlandse universiteiten dat middelbare scholieren helpt bij hun voorbereiding op het eindexamen.

Ideale start op de arbeidsmarkt

Cees van Vliet, directeur winkels en distributie: ‘Een ideale start op de arbeidsmarkt bereik je met werkervaring en een diploma op zak. Werkervaring bieden we natuurlijk al. Maar ik vind het ook belangrijk dat we de 8.000  collega’s die dit jaar eindexamen doen een handje helpen met het behalen van hun diploma met online examenbegeleiding en examenklassen.’

Examenklassen in de bibliotheek

Naast de online examenbegeleiding, kunnen Albert Heijn medewerkers van 3 april tot en met 24 mei 2017 ook gratis eindexamenklassen volgen in de bibliotheken van Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Begeleiders met een alfa- en een bèta-achtergrond beantwoorden vragen en geven tips geven over de voorbereiding op het examen. Ook kunnen examenkandidaten trainen met proefexamens.

Reageer op dit artikel