nieuws

Rechtszaak tegen Dirk mogelijk van de baan

Formules 1833

Rechtszaak tegen Dirk mogelijk van de baan

AMSTERDAM – De rechtszaak die Stichting Varkens in Nood tegen Dirk heeft aangespannen, is mogelijk van de baan. Dat laat Varkens in Nood-directeur Hans Baaij Distrifood weten.

Aanleiding is dat Dirk goed scoort in de laatste Varkensvleesmonitor, een maandelijkse ranglijst waarop te zien is hoe ketens scoren met het aandeel varkensvlees met minimaal één ster Beter Leven-keurmerk in het schap.

Dirk voor rechter gesleept

‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer, dus we wachten in ieder geval volgende maand nog af’, maakt Hans Baaij nog een voorbehoud. Varkens in Nood sleepte Dirk in juli 2016 voor de rechter. De dierenwelzijnsorganisatie eist dat de keten stopt met de verkoop van ‘onrechtmatig geproduceerd’ varkensvlees.

Zitting bij Rechtbank Haarlem

Volgens tellingen van Varkens in Nood beschikte in juli 2016 slechts 46 procent van het Dirk-vlees over ten minste één ster, terwijl in 2011 andere afspraken waren gemaakt. De zitting staat op de rol bij de Rechtbank Haarlem voor 23 mei.

Tweede plek na Lidl

De opmars van Dirk, met een tweede plek na Lidl op de ranglijst, wil nog niet zeggen dat de gang naar de rechter definitief is afgeblazen. ‘We wachten nog even af. Ik heb nog geen overleg gevoerd met onze advocate en Dirk heeft naar aanleiding van de verbeterde cijfers nog geen contact met ons gezocht’, aldus Baaij.

Reageer op dit artikel