nieuws

Racende Jumbo-topman van Eerd krijgt tv-serie

Formules 5445

Racende Jumbo-topman van Eerd krijgt tv-serie
De Facebook-pagina van het Jumbo Racing Team Nederland

ARAGON – Er komt een tv-serie en film over Racing Team Nederland. Het raceteam van Jumbo-topman Frits van Eerd waarmee hij meedoet aan de 24 uur van Le Mans.

De belevenissen in de aanloop naar de iconische langeafstandsrace van Frits van Eerd en het team zijn straks in het tv-programma RTL GP Magazine te volgen. Dit meldt Racing Team Nederland op zijn Facebookpagina.  Het nieuws werd de afgelopen dagen bekend gemaakt tijdens een testsessie die op het circuit van Aragon in Spanje is gehouden.

Van Eerd steeds sneller

Tijdens deze testdagen werden verschillende banden van leverancier Dunlop uitgetest door het team. Jumbo-topman van Eerd kreeg de kans veel kilometers te maken in de Dallara P217 van het team. Dat geeft hem veel zelfvertrouwen, meldt het team. ‘De nieuwe LMP2-auto’s genereren veel downforce’,  aldus Le Mans-debutant Van Eerd. ‘Dat betekent vooral dat hoe hárder je ermee een bocht doorgaat, hoe beter de auto op de weg ligt. Die uitdaging vergt vertrouwen. En zodra je dat vertrouwen hebt opgebouwd, kun je er alsmaar sneller mee rijden. Ik ging dan ook twee dagen lang elke sessie weer iets harder. Dat geeft een goed gevoel’, is Van Eerd enthousiast over de testsessie.

‘Prachtig om te zien hoe Frits vooruitgang boekt’

Oud Le Mans-winnaar Jan Lammers, die samen met Van Eerd en met ex-formule 1 coureur Rubens Barrichello de race gaat rijden, is ook tevreden over de drie testdagen. ‘We leren in dit stadium heel veel, als team en als rijders. Dan is het super als je zoveel kunt rijden als wij de afgelopen dagen gedaan hebben. Ik vind het prachtig om te zien hoe Frits alsmaar vooruitgang boekt en zelf beleef ik ook veel plezier aan het rijden, want een 2017-spec LMP2 is écht een heel snelle, serieuze raceauto’, aldus Lammers.

Serie en film

Wanneer RTL GP Magazine de serie en film uitzendt, is nog niet bekend. Racing Team Nederland plaatste al wel een teaser op YouTube.

Reageer op dit artikel