nieuws

Picnic breidt uit naar Den Haag

Formules 1901

Picnic breidt uit naar Den Haag

DEN HAAG- Online supermarkt Picnic breidt uit naar Den Haag, de derde stad van Nederland.

De dienst bezorgt vanaf 3 mei ook in de hofstad de boodschappen gratis aan huis. Eerder deze week werd bekend dat enkele familiefondsen € 100 miljoen investeren in de groei van het bedrijf.

Tien tot vijftien steden

Onlangs maakte de websuper al bekend naar Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw, Den Hoorn, Bennekom, Ede en Veenendaal uit te breiden. In de loop van dit jaar volgen nog tien tot vijftien nieuwe steden, waaronder Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer. Vorige maand opende Picnic een groter distributiecentrum in Utrecht om in deze expansie te kunnen voorzien.

Consumenten kunnen zich inschrijven

‘Onze duurzame, elektrische bezorgwagentjes zullen over enkele weken door de straten van Den Haag rijden, maar consumenten kunnen zich nu al inschrijven’, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. ‘We weten inmiddels uit ervaring dat er veel belangstelling is in steden waar we starten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.’ Het bedrijf is inmiddels begonnen met het werven van bezorgers in de regio Den Haag.

Marktaandeel Amersfoort groeit

De nieuwe bezorgdienst slaat aan, zo bleek onlangs uit het Koopstromen Onderzoek 2016 van I&O Research. Het aantal mensen dat online zijn dagelijkse boodschappen doet steeg overal, maar nergens groeide het marktaandeel zo hard als in Amersfoort, de stad waar Picnic anderhalf jaar geleden begon. De onderzoekers spreken dan ook van ‘het Picnic-effect’. Picnic bezorgt inmiddels met 90 wagentjes de boodschappen bij ruim 30.000 klanten in Amersfoort, Leusden, Soest, Utrecht, Maarssen en Almere.

Reageer op dit artikel