nieuws

Noodsuper Jan Linders opent dinsdag in Lent

Formules 1547

Noodsuper Jan Linders opent dinsdag in Lent
Het uitgebrande filiaal van Jan Linders in Lent.

NIJMEGEN – De noodsupermarkt van Jan Linders in Lent opent dinsdag 21 maart. De schappen worden de komende dagen gevuld.

De circa honderd supermarktmedewerkers die tijdelijk elders werkten, keren dinsdag terug meldt De Gelderlander.

Brand in nieuwjaarsnacht

De winkel vervangt het bestaande pand dat in de nieuwjaarsnacht door brand werd getroffen. Daarmee verloor Jan Linders één van zijn beste winkels. Ferry Moolenschot, directeur Supermarkten bij Jan Linders, is ingenomen met het tijdelijke onderkomen. ‘Hoewel we de pijn voor onze klanten hebben proberen te verzachten door een wekelijkse korting op boodschappen bij onze andere supermarkten aan te bieden en door het inzetten van een pendeldienst voor klanten zonder vervoer, was en is deze situatie natuurlijk erg vervelend,’ liet hij eerder weten.

Nieuwe Jan Linders over watergang

De nieuwe tijdelijke winkel ligt naast de oude en ligt deels over een watergang. De winkel heeft een vvo van 1500 m2. Er is onder meer voor deze locatie gekozen omdat deze centraal ligt, goed bereikbaar is, geen verkeersimpact heeft op de nabij gelegen basisschool en samen met de bestaande parkeerplaats voldoende ruimte biedt voor het winkelend publiek.

Verdenking van brandstichting

Twee jongens van 15 en 16 jaar oud werden ruim een week na de brand opgepakt op verdenking van brandstichting. Mogelijk zouden zij vuurwerk hebben afgestoken dat de brand veroorzaakte.

De verwachting is dat de noodwinkel er tot september staat.

Reageer op dit artikel