nieuws

Koningsontbijt Jumbo voor 1,2 miljoen kinderen

Formules 1537

Koningsontbijt Jumbo voor 1,2 miljoen kinderen
ANP

VEGHEL – Jumbo biedt op vrijdag 21 april voor de vijfde keer het Koningsontbijt aan.

Het ontbijt wordt dit jaar aangeboden aan 1,2 miljoen basisschoolkinderen en bestaat uit onder meer volkoren brood en glutenvrij brood (op verzoek beschikbaar), Gouda’s Glorie halvarine, Campina Lang Lekker halfvolle melk, Sourcy Kids water, appels, komkommer, Jumbo halvajam, Jumbo appelstroop en Jumbo smeerkaas light.

Richtlijnen Schijf van Vijf

Jumbo wil hiermee bijdragen aan een gezonde en sportieve samenleving en het belang van een goed ontbijt benadrukken. De samenstelling van dit feestelijke ontbijt is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het Koningsontbijt van Jumbo wordt dit jaar opnieuw aangeboden aan ongeveer 1,2 miljoen basisschoolkinderen in heel Nederland.

Jaarlijks terugkerend evenement

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken. Op elk moment van de dag, maar beginnend bij het ontbijt. ‘ls grote supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Dan wil je écht het verschil maken door consumenten te helpen gezonder te eten en leven’, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie en mede-eigenaar van het familiebedrijf. ‘De Koningsspelen is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij we niet alleen het ontbijt aanbieden, maar kinderen ook op een laagdrempelige manier informeren over het belang van een gezonde start van de dag. Hopelijk stimuleert het kinderen én hun ouders om niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar het hele jaar door de dag te starten met een goed ontbijt.’

Samen gezond en in beweging

Richard Krajicek is initiatiefnemer van de Koningsspelen en trots op het partnership met Jumbo: ‘Voor deze jubileumeditie van de Koningsspelen met het thema Feest! geven we wederom samen met Jumbo invulling aan onze missie om bij te dragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.’

Reageer op dit artikel