nieuws

Geen tabak en alcohol in Spar University

Formules 1313

Geen tabak en alcohol in Spar University

NIJMEGEN – In de Spar University op de Radboud Universiteit in Nijmegen die volgende maand opent is geen alcohol en tabak te koop.

Dat meldt De Gelderlander vandaag. Eerder werd al gemeld dat er geen alcohol wordt verkocht, maar sigaretten zijn ook uit den boze.

Wel alcoholvrij bier

Op verzoek van de Radboud Universiteit mogen er geen sigaretten en alcohol verkocht worden, aldus De Gelderlander. Ook niet na 15.30 uur, wanneer in het Cultuurcafé de tap wel open gaat. Het Facilitair Bedrijf vreest dat een alcoholverbod niet te handhaven valt. Erwin Binneveld, uitbater van Spar University, kan het begrijpen. ‘Maar alcoholvrij bier gaan we wel verkopen,’ laat hij de regionale krant weten.

Negen winkels Spar University

Met de komst van een Spar University naar Nijmegen telt de formule van Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje straks negen winkels. Op dit moment zijn er twee winkels in Amsterdam, twee in Utrecht, één in Rotterdam en één in Eindhoven. Naast Nijmegen staat er ook nog een opening van een Spar University in Delft op de agenda en een tweede vestiging in Eindhoven.

De Nijmeegse vestiging gaat zich erg richten op gezondheid. Studenten kunnen gratis kraanwater tappen in hun beker.

Reageer op dit artikel